SO ALTERNATIU

SO ALTERNATIU és el programa de música independent de So d'Inca radio (107.5 f.m., Mallorca) que s'emet cada dimarts de 7 a 8 de l'horabaixa amb un especial interès per a promocinar les bandes maqueteres de tot l'estat.

Monday, April 07, 2008

HENTELIGENS : ADEU A UNA BANDA HISTÒRICA


Adeu a Henteligens: La Penya (Sa Pobla) Divendres 11 d'abril de 2008.


Fa molt anys que Mallorca fou conquerit pel turisme de mases i els aficionats a la radio-fórmula comercial, gent sense ganes ni necessitat de consumir cultura, això va fer que totes les zones turístiques de l'illa fossin envaïdes per locals amb ambent festiu, pubs britànics, macro-discoteques etc.... totes?, no, durant els noranta hi hagué un petit reducte de joves que enamorats de grups com Sonic Youth, Pixies, Sebadoh i un llarg etc situaren el seu centre d'activitats a la part nord de mallorca i allà van néixer algunes de les bandes que formarien l'època deurada de "l'indie" mallorquí.


Bandes com Yeldings, Dirty Boots o Hentelligens donaven resposta a cents de joves que necessitavem viure en directe tota aquella música que ja gaudien a les nostres habitacions i bars preferits (Malafama, Bauhaus, Pobils etc...).


Molts d'aquests grups han anat desapareixent amb el temps, altres s'han transformat (de Dirty Boots a Frankenbooties i actualment Zinedines) i, els pocs, s'han mantingut,no sense esforç, oferint bona música alternant etapes més i manco actives.


Aquest és el cas dels Henteligens, banda creada i comandada durant aquests (molts) anys per Jaume Riutort "Bea" que, per desgràcia ha decidit també penjar les botes i acabar definitivament amb aquesta ja històrica formació.


Però en Jaume i els seus han decidit anar-se'n tal com han viscut tots aquests anys: per la porta gran. L'acomiadament serà el divendres 11 a la nit a La Penya de Sa Pobla. Els Henteligens estaran acompanyats per molts amics, no només baix de l'escenari, sinó també damunt ja que músics com John Tirado (The Nash), Miquel Pinti (Zinedines), Dawholeenchilada, La Casa Rusa, Las Malditas Perras Callejeras o Club Sibarita ja han confirmat la seva presència al concert on interpretaran cançons de la banda que ens deixa.


Adeu amics, i moltes gràcies pel que ens heu regalat!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home